Λεβάντα / lavender

Σχεδόν σαράντα φυτά από την οικογένεια της μέντας εχουν τεχνικά χαρακτηριστεί ως λεβάντα, με πιο κοινή εκδοχή τη Lavandula Αngustifolia, μια ποικιλία στην οποία βασίζεται το χρώμα "λεβάντα". Βρίσκεται στην Ευρώπη, την Αφρική, τη Μεσόγειο και Ασία. Έχειτεράστια γκάμα εφαρμογών, από τα τρόφιμα και το άρωμα στα καλλυντικά και τη φυτοθεραπεία. Το φυτό αυτό είναι ασφυκτικά γεμάτο από αιθέρια έλαια που μπορούν να έχουν ισχυρά αποτελέσματα για το ανθρώπινο σώμα, καθώς και ένα από τα πιο μοναδικά και αγαπημένα αρώματα στον κόσμο. / Nearly forty plants in the mint family are technically classified as lavender, the most common version being Lavandula Angustifolia, the variety on which the color “lavender” is based. It is found in Europe, Africa, the Mediterranean and Asia. The reason that lavender is so widely used is its massive range of applications, from food and fragrance to cosmetics and herbal medicine; this plant is chock full of essential oils that can have powerful effects on the human body, as well as one of the most unique and beloved scents in the world.

Οφέλη για την υγεία από τη Λεβάντα - Άγχος και Στρες: Υπάρχει μια σειρά από μεθόδους στη χρήση της λεβάντα για να απαλύνει το άγχος και το στρες. Οι φυσικές οργανικές ενώσεις στα φύλλα και τα άνθη της λεβάντας ελευθερώνονται τρίβοντας τα ανάμεσα στα δάχτυλα και κάνοντας απαλό μασάζ στους κροτάφους. Μπορείτε επίσης να ετοιμάσετε τσάι λεβάντας και να επιτύχετε το ίδιο αποτέλεσμα. /Health Benefits of Lavender - Anxiety and Stress: There are a number of methods to use lavender to soothe anxiety and stress. The natural organic compounds in the leaves and flowers of lavender can be ground between the fingers and then rubbed into the temples. You can also brew lavender tea and achieve the same effect. 
Λειτουργεί καλά σε όλους τους τύπους δέρματος και είναι αποτελεσματική στο λιπαρό δέρμα, καθώς και την ακμή, δερματίτιδα, έκζεμα και ψωρίαση. Η λεβάντα διεγείρει την κυτταρική ανάπτυξη και την αναγέννηση του δέρματος, βοηθώντας το ανώτερο στρώμα του δέρματος σας αναγεννηθεί μόνο του. / It works well on all skin types and is effective in treating oily skin as well as acne, dermatitis, eczema and psoriasis. Lavender is thought to stimulate cellular growth and regeneration in the skin by helping your upper layer of skin rejuvenate itself.


Η λεβάντα θεωρείται υποαλλεργική, αντιφλεγμονώδης, αντισηπτική, αντιβακτηριακή, αντισπασμωδική, εξισορροπητική, καταπραϋντική, επουλωτική, τονωτική. Δεν φαίνεται να υπάρχουν πολλά που δεν μπορει να κάνει η λεβάντα... / Lavender is credited with being anti-allergenic, anti-inflammatory, antiseptic, antibacterial, antispasmodic, balancing, energising, soothing, healing, toning and stimulating. There doesn’t seem to be much that lavender cannot do for...



Προειδοποίηση: αν είστε ευαίσθητοι από αλλεργιογόνα στην οικογένεια της μέντας, μπορεί να αντιμετωπίσετε αρνητικές παρενέργειες από τη λεβάντα -συνήθως ήπιας φύσης και περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, δυσκοιλιότητα, και αυξημένη όρεξη, ενώ η τοπική εφαρμογή μπορεί να προκαλέσει ήπιο ερεθισμό και ερυθρότητα. / Warning: if you are susceptible from allergens in the mint family, you could experience negative side effects from lavender as well -usually mild in nature and include headaches, constipation and increased appetite, while topical application can cause mild irritation and redness.

Σχόλια